any which way

hahaha.... sitter här & lyssnar på scissor sisters på spotify på älsklingens dator.... just nu spelar any which way... mina öron snappade upp en liten bit av texten, mitt i allt mitt bloggläsande..... "you can take me any which way you like.... in front of a fire.... in front of [något jag inte minns].... in front of my parents....." (tyvärr inget direkt citat, men det viktigaste finns med) MY PARENTS?!!! plötsligt får man bilder i huvudet som verkligen inte hör hemma där.... om min älskling ens hade tänkt tanken att vi skulle ha sex inför mina föräldrar hade jag nog skrattat tills jag hade kissat på mig!

nog för att naughty kan vara upphetsande, men
leave my parents out of it!!!


min stora feta grekiska semester

har precis varit ute på en kort, men uppfriskande cykeltur.... men... innan dess satt jag i framför tv:n i drygt en och en halv timme & kollade på film... min stora feta grekiska semester (my life in ruins)
det var älsklingen som fick ett ryck & köpte film igår....egentligen trodde han att han hade köpt mitt stora feta grekiska bröllop, men tji fick han....... ingen av oss hade särskilt höga förhoppningar vad gällde semester-rullen, men jag var på filmhumör & villig att ge den en chans.......

efter första halvtimmen (eller något i den stilen) gav älsklingen upp & begav sig ut i solen (men det ska sägas att han gör det ibland, oavsett hur bra film det är vi kollar på (han är helt enkelt ingen sann filmälskare))... själv var jag inte vidare imponerad vid det laget, men kollade ändå vidare..... i slutändan får jag erkänna att filmen var bättre än jag väntat mig - riktigt rolig på sina ställen & ganska charmig, men visst.... VÄLDIGT förutsägbar... en film som jag förmodligen kommer att ta fram när jag känner för liiite känslor blandat med humor, när regnet trummar mot fönstren......

så, nu får jag leta reda på min kefi...


fritt spelrum

en blank sida.... så mycket man kan fylla den med.... så många jag vill, så många jag måste..... så lite ork.....(bitvis)

ser mig omkring, tappar lust & inspiration..... måste fokusera på en bit i taget! då kanske energin börjar spruta.... ser fram emot lite estetisk inspiration! känns så nära... lurar där runt hörnet.... måste bara sänka hastigheten på rullbandet, så man hinner dit någon gång!!! & det UTAN STRESS (av yttersta vikt!)

men, egentligen är jag extremt lycklig... pusselbitar börjar falla på plats.... ALLT behöver inte (kan inte) vara perfekt... tvärtom - det är ju charmen.... snacka om trist annars! ...så mycket spännande precis framför mig... en del som jag redan börjat nosa på & en del som skymtar lite längre bort.... börjar kunna fantisera mera detaljerat... börjar kännas allt mer verkligt... blir nästan rädd...... vad händer sedan??? vilka nya drömmar, vilka nya svårigheter, vilka nya glädjeämnen???

LIVET ÄR FANTASTISKT!


vart tar livet vägen?

min älskling & jag sitter här i soffan med varsin laptop i knät (alldeles säkert en underbar syn :-D )... jag försöker visa honom ett blogginlägg som jag precis har läst & han kastar en hastig blick... mmmhmmm....men du, jag bloggar nu...... ...ingen ovanlig kommentar! & det gäller även i andra sammanhang (alltså inte bara när jag försöker visa ett annat blogginlägg, jag kan ju förstå att han kanske gärna vill skriva klart sitt just då (inlägget finns ju kvar för honom att läsa senare, när han känner att han har tid)).... jag kan känna mig lite frustrerad/ledsen/ensam/bortglömd just då, när det verkar som att bloggen går före allt annat... när (& hur) når man den punkten där bloggandet blir viktigare än livet runt omkring datorn??? personligen tycker jag att det har gått lite väl långt när man inte har tid att göra sig klar att åka iväg någonstans, därför att man först måste blogga om att man måste skynda att göra sig klar så att man inte kommer för sent........... bloggstartsidan kanske borde förses med varningstriangel? - "obs! personer som har lätt att bli beroende bör planera in bloggfri tid"som tur var vet jag att han älskar mig
det är bara ibland som jag tar åt mig....


tankeväckande loppa

vissa dagar vet man helt enkelt inte vad man ska skriva...... tur då att det finns gamla teckande kortfilmer på youtube att glädja sig över.... den här är en gammal favorit, som idag har lyckats väcka ett antal tankar hos mig....


vad mycket jag får att glädjas över! - först & främst kommer jag med största sannolikhet alltid att ha barnasinnet i behåll (vilket värmer enormt inombords!)... sedan är det ju bara till att konstatera att jag inte har några problem (för tillfället) som känns jämförbara med hundens (men jag må säga att jag älskar hans "agony, agony, agony" (ibland undrar jag om min empatiska förmåga är deffekt))... dock får jag säga att när han vrider sig på golvet & skiftar färg av  smärta vandrar mina tankar tillbaka ett par månader till när jag gjorde en hydrosonografi (genomspolning av äggledarna) - AGONY, AGONY, AGONY!!! (jag vill inte skrämma om det nu är så att eventuella läsare inväntar en sådan procedur... jag har hört att all eventuell smärta är högst individuell (men jag kan rekommendera att man kanske tar ett par panodil i förebyggande syfte, istället för diklofenaken som man får hemskickad - mycket mer effektivt))

...men tillbaka till glädjeämnen.... jag kan stolt säga att jag äger absolut noll husdjur! nu är jag väl medveten om att det finns många djurägare & djurälskare där ute, vilket är precis som det bör vara... men för egen del är jag glad åt att jag slipper ta hand om loppor, fästingar, djuravföring, päls över hela lägenheten (för att inte nämna vartenda plagg man tar på sig), veterinärkostnader & en hyperallergisk älskling..... så jag trivs bra med att hålla djuren lite på avstånd & nöja mig med att djurmysa när jag hälsar på mina djurägande vänner.....


sedan får jag erkänna att jag blev lite förvånad..... är det en SEXANSPELNING som hunden gör efter att den har sprungit runt & gnidit rumpan mot golvet i hela huset??!! (eller är det bara min ständiga förmåga att koppla nästan allt till sex??) ...därtill får jag erkänna att jag totalt hade förträngt kattens självmord (om än ytterst oblodigt)... vad är det egentligen som min generation har fått växa upp med??? kanske inte så konstigt ändå att världen ser ut som den gör........

there's food around the corner!


it's a piggy day!

hade fula (kåta) grisar på strumporna på gymmet idag (som förresten gick alldeles strålande... ser fram emot många fler svettiga turer dit :-) ...) ....hade sedan andra, mindre fula grisar på strumporna till jobbet.... så det är bara att konstatera: det måste vara en grisig dag........ vad då göra? jo, söka upp allas bästa miss piggy på youtube!

vilka minnen!


gamla tänder?

titta här vad som har hänt med samhället... vi har blivit så åldersfixerade att vi till och med kan få köpa en särskild tandkräm mot gamla tänder!
denna tandkräm är särskilt utformad för att bekämpa tändernas fem ålderstecken.... ursäkta om jag är lite trög, men vilka är de? är det när mina tänder börjar (1) bli rynkiga, (2) tappa hörseln, (3) få försämrad syn, (4) orka mindre & kanske rent av (5) få svårt att hålla tätt som jag ska oroa mig för att mina tänder kanske har gjort sitt... blivit FÖRBRUKADE??? jag visste då verkligen inte att gamla tänder var någon epidemi här i världen... visst känner jag till löständer, blottade tandhalsar, karies, ilningar....men inte beror det väl på åldern??!! jag känner en trettioåring som knappt har några tänder kvar & jag tror då rent inte att det beror på att tänderna är äldre än vad han är ;-) ...sedan finns det ju faktiskt de som tar så väl hand om sina gaddar att de lyckas behålla samma uppsättning livet ut... nog kan jag köpa att det finns tandkrämer som är särskilt utformade för att uppfylla olika behov, men att motverka tändernas åldrande.....

...stort fett NJAAAAEE


muscles

ujujuj... blev några dagars inaktivitet här på bloggen... men destor mer aktivitet IRL!

först & främst (& förmodligen det viktigaste)... JAG HAR FÅTT JOBB! har tidigare skrivit om ett deltidsjobb som jag blev erbjuden, men som i slutändan gick mig förbi.... men ICKE! jobbet är nu mitt... träffades med chefen i torsdags & dagen därpå var det dags - snabba ryck!!!


som sagt är detta alltså ett deltidsjobb (halvtid, närmre bestämt)... det innebär att jag inte får någon full lön... å andra sidan har jag mer fritid, tid då jag kan koncentrera mig på att avsluta min körkortsutbildning (verkligen på tiden det!) & tid att börja träna på allvar.... med det sagt kan jag ju lika väl avslöja att jag precis har bokat in mig på ett gratis träningspass med instruktör på samma gym som älsklingen brukar ha som sitt extrahem träna på... pirrigt (konstigt, men så är det...)... jag som annars främst har tränat hemma, mol allena... men jag ser framemot lite större bulor på armarna, mer uthållighet & liiite högre tal på vågen (ja, jag är en av dem med "lyxproblemet" att väga aningen för lite (men jag råkar veta att så snart jag har tränat upp musklerna lite grann så fixar vikten till sig också...))

några goda kostråd för en (någotsånär) träningsnybörjare?


orgasm

har haft en riktigt skön morgon/förmiddag... mys med älsklingen! jag fattar inte hur han gör.... ibland är det som om att han känner min kropp bättre än jag själv gör... jag märker hur han leker med mig.... hela kroppen spänner sig i extas, så lugnar han sig lite, man tror nästan att det är över & så siktar han sig plötsligt in på en punkt som man knappt visste att man hade & allt blir så mycket kraftigare tills man till sist upplöses i en sexuell explosion!!!

älskar min "love cat"rarg

detta är en helt underbar kort tecknad film som jag ÄLSKADE när jag var liten... den handlar om en värld där alla försöker göra nya upptäckter hela tiden... en dag görs en upptäckt som hotar hela deras existens!


jag blev överlycklig när jag hittade följande filmklipp, men jäkligt snopen när jag upptäckte att det allra viktigaste i filmen (SLUTET) saknas.... så snart jag snubblar över det så kommer jag att hoppa runt som en koffeinfylld kanin på en studsmatta!!! tills dess.......


http://www.youtube.com/watch?v=OcpfZdLj5dU*drar fram stora kikaren i jakt på fortsättningen*


ledigt! (på obestämd tid)

dåså...jaja... ringde angående det där heltidsjobbet igen - övervägde allvarligt att ta det... menmen...någon annan hade hunnit före..... då var det väl inte menat till mig då (ja, jag tänker mig lite att det finns ett jobb som bara sitter & väntar på mig någonstans därute, något som passar mig som hand i handske, så känns det inte bra i maggropen så tar jag snällt & letar vidare....)


detta innebär förstås att jag numera är ledig på obestämd tid (tycker att arbetslös låter så deprimerande)... har alltså tid för långmys med älsklingen, kanske börja styrketräna lite igen, träffa familjen (vill ju inte att syskon & syskonbarn ska glömma hur jag ser ut) & vältra mig i sköna filmer & böcker......

dags att njuta lite :-)


klatkager

tänkte dela med mig av ett danskt recept, som jag själv har hittat på internet en gång i tiden... klatkager (klickkakor, löst översatt) är som en sorts plättar, fast gjorda på risgrynsgröt - skön konsistens & underbar smak! en sats av receptet ger ca 14 stycken...4 dl risgrynsgröt
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 tsk socker
lite vaniljsocker (efter smak)
smör eller margarin till stekpannan

rör ihop ingredienserna (börja med ägg & socker)
grädda dina klatkager i stekpannan på medelstark värme, använd ungefär ½ dl smet per styck
servera med socker, sylt eller lönnsirap

mums!


nr 19?

satt & kollade på listan över mest besökta bloggar på startsidan (blogg.se)..........

var är nr 19???


blygdläppar

jag har en hypotes (har jag haft i många år)... en sådan där knasig en.... det är ju så att blygdläppar ser olika ut om man jämför en kvinna med en annan.... jag tänker mig att det kanske kan finnas ett samband mellan kvinnans läppar (i ansiktet) & hennes blygdläppar - alltså, har man tjocka läppar uppe har man också tjocka läppar nere; tunna läppar uppe - tunna läppar nere..... bara en tanke alltså, jag har givetvis inte utforskat frågan... nu kanske någon funderar på dessa kvinnor som har en tunn överläpp & en betydligt tjockare underläpp - det finns ju inget som säger att blygdläpparna måste vara lika tjocka, tvärtom är jag ganska säker på att jag någonstans har hört att det är ganska vanligt med lite asymmetriska blygdläppar........

tankarna vandrar vidare... män har ju också läppar... då tänker jag att man skulle kunna räkna ut hur deras blygdläppar hade sett ut om de hade varit kvinnor (en bra måttstock för de män som väljer att låta operera sig för könsbyte...)

ingen viktig tanke kanske
men ändå inte ovanlig för en säregen hjärna som min...


dildo

efter en stunds mys idag med älsklingen så blev jag så sugen på att se denna klassiska scen ur filmen föräldraskap (parenthood med bland andra steve martin & diane wiest)... tror att den talar för sig själv :-)


underbart!


tomhet

nu har jag packat hem alla mina grejor från jobbet... sista dagen avklarad......................................


känns ju så TOMT nu!!! trivdes verkligen med jobbet, trots att det blev rätt så tidiga morgnar... kommer att sakna alla (& innerst inne kommer jag att fortsätta hoppas på att det dyker upp lite utrymme för mig, så att jag får återvända....)


hur som haver... idag fick jag ytterligare ett fång blommor (fick av kollegorna för några veckor sedan (pga semestertider)), den här gången av cheferna.... och kollegorna bjöd på god snövit-tårta!detta är en bild på snövit-tårta som jag hittade.... min hade tre rosa blommor på toppen :-)

då återstår att se om jag ska börja på nytt jobb nästa vecka
eller VAD som händer....


thundercats

tänkte att det vore helt underbart att här ge mig möjlighet att tidvis vältra mig i nostalgi.... kände mig inspirerad att börja med thundercats - en tecknad serie som mina syskon & jag kollade på jämt (på video) när vi var små.... gick in på youtube för att hitta ett filmklipp att visa & vad hittade jag då om inte en trailer för en spelfilm med bland andra brad pitt & hugh jackman! snacka om att jag tappade hakan... vet inte om jag vill se thundercats omgjord till spelfilm, men jag kan slappna av (åtminstonde för tillfället) - trailern är bara båg....å andra sidan hade det varit ganska coolt...
nåja... här följer även ett klipp ur den verkliga serien


dilemma

jaha... fick inte jobbet som jag intervjuades för igår... men var varmt välkommen att söka dit igen vid ett annat tillfälle..... känns alltså som om att jag gjorde ett gott intryck, men någon annan ansågs passa bättre för just den här tjänsten........

hur som helst - både igår & i förrgår blev jag uppringd & erbjuden en halvtidstjänst närmre hemma... det är start redan nu på måndag (vilket inte är ett problem eftersom min sista dag på nuvarande jobbet är IMORGON) & det finns eventuellt möjlighet till ytterligare inhopp utöver den fasta tiden.... tjänsten gäller i så fall året ut.....

mitt dilemma är detta - å ena sidan kan jag direkt tacka ja till denna tjänst, vilket innebär en trygg fast (om än ganska låg) inkomst året ut & viss möjlighet att vara lite flexibel med mina tider (jag kan ju själv bestämma om jag vill hoppa in extra eller ej)...... å andra sidan har jag ju sökt andra jobb med - heltidsjobb, vilket innebär högre lön men mer bunden tid, dock är vissa av dessa tjänster tillsvidaretjänster (ett stort plus i min bok, men det innebär också att det kanske finns andra före i kön)....

så svårt att bestämma sig!


intervju

var på jobbintervju idag... lyckades faktiskt mota bort vartenda uns av nervositet... sov hyfsat inatt & åt ordentligt som vanligt till frukost.... en bra start... hade även planerat min avfärd så att jag skulle ha gott om tid att hitta till de rätta lokalerna INNAN intervjun skulle börja... var faktiskt framme hela 45 minuter i förväg & hade därför tid att sätta mig på en bänk & njuta av den vackra morgonen samtidigt som jag funderade ut bra (sanningsenliga) svar på frågor som "vilka är dina dåliga sidor?" i lugn och ro

jag gick in en kvart innan det var dags... berättade att jag skulle på intervju, men att jag var lite tidig (hellre för tidigt än för sent är mitt motto (jag tror att det ger ett bra första intryck om man är lite tidig...man verkar seriös)), undrade om jag kanske kunde få låna en toalett medan jag väntade...

då var det dags - hälsade fint (tog i hand) på chefen, kollegan och fackombudet.... sedan satte vi igång....... jag har genom åren lärt mig att de intervjuer där jag lyckas slappna av, vara ärlig & visa vem jag är är de intervjuer som går absolut bäst.... det finns ju ingen poäng att bara rapa upp sådant som man tror att de vill höra om det inte stämmer med verkligheten - hur ska jag då någonsin kunna leva upp till det OM jag får jobbet??!! men man ska givetvis inte såga sig själv heller...

det här blev en sanningsenlig intervju... lugn & avslappnad... ett trevligt samtal några kvinnor emellan... vi lyckades till och med klämma in några skratt (finemang!)

nu återstår bara att se....
*håller tummarna*


bläh

nu börjar verkligheten komma ifatt mig.... & det genom att skölja över mig med en enda gigantisk våg, så att allt kommer på en och samma gång..... börjar känna mig konstigt luftig i huvudet & i magen har en orange klump med gråa armar flyttat in... känner mig faktistk lite som amelie (ur amelie från montmartre (absoluta favvofilmen)) när hon upplöses & blir en pöl på golvet..... usch! vilken tur att jag har min älskling vid min sida... & att HOPPET alltid finns där (trots att det inte alltid lyckas tränga undan ORON)... på onsdag blir det intervju, det kanske kan lyckas skingra lite av oron.... & så måste jag ringa syrran - hon kanske kan hjälpa oss med ett kostnadsproblem *hoppashoppashoppas*

"there's no place like home"
*blundar & slår ihop hälarna tre gånger*


RSS 2.0