apa i taket

låg i min älsklings famn (& med hans snarkningar i mitt öra)... tittade upp i det vita sovrumstaket... såg en apa hoppa upp & ner... eller, nja.... det handlar egentligen om de här små konstiga prickarna & strecken som man ibland kan se - lite som skit på ögat... har någon gång för LÄNGE sedan hört att det skulle vara rester från tillvaron i livmodern, men inte vet jag... det enda jag vet riktigt säkert är att ibland stör det mer än andra gånger... & ibland ser det helt enkelt lustigt ut, som när det antar formen av en liten apa... låter man då ögat fara hit & dit kan man roa sig själv en fin liten stund, medan älsklingen susar i ens öra.....

med andra ord... en riktigt skön dag!


en ding ding värld

blir så arg! bor i lägenhet & här på gården (i huset intill) har vi en granne som verkligen stör... tidigt på morgonen (för min del huvudsakligen helgmorgnarna) väcker han grannskapet genom att sätta igång hög HÖG (!!!) musik i sin lägenhet (eventuellt på balkongen) & sedan går han ner (han bor på översta våningen) & sätter sig på gården med en öl & en cigg.... senaste nytt från älsklingen (som polar med störande grannens underboende) är att han tydligen uppträder ytterst hotfullt mot just underboende grannen (ja, hon har även behövt ringa polisen) & även ropar högst opassande ord efter gårdens barn.... underboende grannen har varit i kontakt med hyresvärden, men denna påstår sig inte ha någon rätt att vräka störande grannen förrän om SEX MÅNADER!!! - i enlighet med hyreslagen, eller vad det nu var hon åberopade.... alltså - vad sjutton är detta???!! det kan väl ändå inte stämma att spelreglerna ska vara till kufens fördel??? inte att undra på att samhället är knas om regelverket är utformat för att skydda FÖRÖVARNA! *AAAAAAAARGH!*







har sedermera lyckats lugna ner mig lite...
njutit av en lugn & ledig eftermiddag med breakfast at tiffany's på stora skärmen


självmordsbenägen fluga

det känns som om jag har blivit påkörd av en buss... ett härligt deckaruttryck som jag inte tidigare fått tillfälle att tillämpa på mig själv.... men helt så farligt är det givetvis inte.... sanningen att säga är det helt enkelt den månatliga rensningen som återigen har tagit sin början, i kombination med en lång varm arbetsdag & en drös med ungar kring fotknölarna! detta har därför varit en av de få dagarna då jag har räknat ner timmarna tills det var dags för hemgång...

väl hemma unnade jag mig ett härligt kallt glas vatten - direkt ur kylen! jag tog ut tillbringaren, fyllde mitt glas på diskbänken & satte tillbaka tillbringaren i kylen... när jag vände mig om fick jag till min bestörtning se en liten bananfluga på sidan av glaset - & den HOPPADE ner i mitt vatten.... måste varit självmordsbenägen... stackaren... men det ger den inte rätt att besudla MITT vatten!!!

imorgon slutar jag tidigt... ska bli skönt
...men sedan är det bara sex dagar kvar :-(


nyförpackad & fin

man blir ju riktigt taggad av att sitta & mecka med bloggen... vilken spännande värld jag har gett mig in på.... det är världens problemlösning bara att lista ut hur man ska få till en bild i headern....men skam den som ger sig! & till sist blev det ju faktiskt ett helt godkänt resultat (tycker jag då själv, & eftersom detta är MIN blogg så är det ju JAG som bestämmer (tänk om det hade varit lika enkelt överallt annars också...)) känner mig nu både nöjd & lite klokare... älsklingen kliar sig i huvudet & kan inte helt förstå varför jag inte med iver ger mig i kast med att göra om varenda detalj i resten av bloggen - men sanningen är den att jag faktiskt trivs rätt bra som det är just nu....

de senaste dagarna har vi haft ett par diskussioner här hemma....om kaniner.... på något vis kom vi in på ämnet mörkerseende... hoppet därifrån till morötter är ju inte särskilt långt & min hjärna letar sig därefter snabbt & lätt vidare till kaniner.... men - har kaniner bra mörkerseende? behövs det? äter de verkligen så mycket morötter, eller har min hjärna fått bestående skador av allt tecknat som jag kollade på under min uppväxt???

vid något tillfälle måste jag verkligen utforska detta vidare....
under tiden njuter jag av en underbart slapp filmtittardag!


ner-och-upp

wow... livet är verkligen som en berg-och-dalbana... knappt hinner man andas att man tycker livet är skönt, så står man plötsligt där och känner sig som en bil som har stått med lamporna på hela natten & alltså totalt saknar ork att göra något alls! - detta var igår, när jag skulle börja storstäda inför svärpäronens visit.... dock kunde det orkeslösa tillståndet inte skyllas städningen, utan lite oenighet mellan älsklingen & mig.... men... vi försonades, energin kom på något sätt tillbaka, hemmet städades omsorgsfullt & svärpäronen fick ett varmt välkomnande, varpå vi gick på 2-årskalas!

de härliga tiderna är trots allt tillbaka
*väntar med spänning*


störtskönt

jag sitter här och speglar mig i min nya datorskärm.... har läsglasögonen på näsan (duh....jag sitter ju framför datorn) & kan bara konstatera att jag förmodligen kommer bli riktigt söt som gammal! :-)

häromdagen (en av de där dagarna då jag tyvärr inte kunde finna tid för bloggen) tittade pappen förbi.... det var nämligen så att min videobandspelare började strula för ett tag sedan (jag är väldigt nostalgisk & har under åren hunnit spara på mig ett antal videoband med massor av minnen kopplade till sig, så det var allt annat än populärt att den började strula!!!).... jag kollade med pappen om han MÖJLIGTVIS råkade ha ett sådant där rengöringsband som kunde komma till min räddning - men ack..... å andra sidan hade han en av de senaste videobandspelarna som gjordes... i utlandet... så han skulle se till att ta med den nästa gång han kom hem så skulle jag få den av honom...... vilken lättnad - men ni ska veta att jag tyvärr har fått lära mig under min uppväxt att pappen menar väl, men tyvärr har minne som ett såll när det gäller löften.... jag lyckades hitta ett rengöringsband på clas ohlson (thank you!!! (trodde faktiskt inte att det skulle gå att få tag på längre)) & videon går som en dröm sedan dess........... MENMEN...för att återkomma till häromdagen.... pappen tittade förbi & till min STORA FÖRVÅNING hade han med sig VIDEOBANDSPELAREN!!!!! kan förmodligen inte förmedla ens en bråkdel av den varma glada känslan jag fick inombords - trots att jag inte längre var i "akut" behov av videon så värmde det enormt i hjärtat att veta att han hade brytt sig & kommit ihåg mig..... blir ju helt rörd & håller krampaktigt fast vid detta faktum som ett bevis på att min pappa faktiskt älskar mig fast han har så svårt att visa det ibland...

just nu är livet helt enkelt störtskönt....
ska bara ha ordning på jobbfronten också.... :-)


*börjar bli varm i kläderna*

wow alltså... börjar inse vilken press vissa bloggare kanske lever under.... vissa skriver ju flera gånger om DAGEN! :-D det hade inte jag klarat... inte än i alla fall ;-) ...kanske när jag är lite mer rutinerad... men för tillfället är jag nog fortfarande lite fast i min vana av att låta andra ta plats i första hand, medan jag snällt väntar på min tur.... men här är det ju JÄMT min tur!!! (kanske inte så dumt faktiskt (kanske kan dra nytta av denna erfarenheten för arbetslivet med när jag tänker efter...))

var inne i en annan blogg tidigare & kollade på bilder från slovenien - helt underbara! det ser ut att vara ett helt overkligt ställe... rent magiskt.... måste definitivt lägga till det på min lista över platser som jag vill hinna se under min livstid.... tillsammans med italien (rimini) som älsklingen alltid talar så varmt om....... *suck* ska bara få ordning på den där ständigt gäckande gyllene kombinationen - TID & PENGAR..........SAMTIDIGT!!!!!



(förresten - har fått ordning på mobilen nu.... kunde inte hitta något i manualen, men jag kom på att jag av misstag hade gått in på nätet & sedan inte avslutat det ordentligt.... fixat! - sedan dess har det inte varit några problem med en ständigt lysande extern display)

hoppar nog skrivandet imorgon - lång dag på schemat...

avgör näsan?

känner mig riktigt taggad att skriva något nu... (ska bara lista ut vad ;-) )

idag har antalet unika besökare av min blogg FÖRDUBBLATS!!! tänka sig - det finns faktiskt människor därute som läser vad jag än kan tänkas klottra ner med tangenterna... kanske rent av smakar på vartenda ord som jag har valt med stor omsorg.... trodde då aldrig att jag skulle tycka att bloggande var såhär SPÄNNANDE :-)



igår när min älskling & jag höll på att lägga oss kom vi på något sätt in på ämnet att jag oftast har rätt vid meningsskiljaktigheter (kanske låter lite väl självgod nu... men vi har nu varit ihop i över sex år, så jag känner att jag kan bygga påståendet på en hel del erfarenhet)... jag kom på en knasig hypotes, som jag blev uppmanad att skriva om i bloggen - så varför inte? .....jo, det är nämligen så att våra näsor skiljer sig lite åt - en är lite lång & spetsig, medan den andra är något plattare & bredare.... MIN är den långa... jag tänkte alltså att kloka, lyckade människor har långa näsor, medan människor med plattare näsor kanske inte klarar sig helt lika bra i livet ;-D (...roligt att skapa sig tokiga hypoteser om hur världen fungerar, givetvis har jag inte något vetenskapligt underlag för hypotesen, utan jag lämnar gladeligen över forskningsidén åt vem som än är intresserad)



(....sitter nu & sneglar på nya mobilen som införskaffades igår.... det är en sony ericsson hopfällbar t707... men av någon anledning lyser klockan på utsidan hela tiden som den är hopfälld - trodde att den skulle släcka ner efter en stund, spara på batteriet..... möjligtvis är någon som har erfarenhet av denna telefonmodell??? (annars får jag väl ta en titt i manualen... alternativt surfa ut i jakt på svar))

snart ny vecka & jobb som kallar.... får se hur det går med bloggandet till vardags...

*tar en bit choklad & sväljer*

...nä, nu får det allt vara dags för mig att börja skriva ordentligt.... kan ju undra vad jag är rädd för egentligen - att någon ska inse att det är JAG som skriver & att jag är en annan person än den förståndiga, snälla, diplomatiska, roliga och rättfärdiga de alla tror att jag är (OM det nu faktiskt är vad de tror...)

kanske borde passa på att presentera mig för eventuella läsare: utåt sett försöker jag leva upp till ovanstående beskrivning & känner mig till på köpet både glad & bekväm som sådan... men det är ju klart att jag hemma i min egen trygga zon släpper fram en annan del av mig också... en del som ibland ryter ifrån innan tanken hinner ifatt... som ibland deppar ihop (fast lyckligtvis långt ifrån lika ofta som förr om åren)... en del som verkligen inte kan förstå hur andra människor lyckas hålla sådan ordning på sina hem, sin tvätt & sin disk samtidigt som de lyckas sköta jobb, familj och träning & samtidigt har ork kvar för sena kvällar & hejdlöst festande..... & en del som kan känna hur något går i kras inombords när min egen ordning i kaoset rubbas..... därtill är jag en person som gläds åt små detaljer... som älskar punkter på rad & massa parenteser (men givetvis ska de då användas matematiskt korrekt - ihopparade två och två, som när man ska gå på utflykt på dagis (det som idag faktiskt heter förskola) - fast här behöver de inte hålla i hand)

givetvis kan jag inte med text ge en fullständig beskrivning av mig själv - det vore dessutom fruktansvärt deprimerande att vara så enkel.... förhoppningsvis kommer min person istället att visa sig allt tydligare i mina framtida skriverier...

låt bloggandet börja!

woohoo

dags att fira... jag är tillbaka efter mindre än ett dygn - vem hade anat att det skulle hålla så länge ens?? ;-)
.....& framför allt - nu har jag skrivit min första kommentar där jag bifogat länk hit....

YIKES!!! då måste jag ju baske mig se till att skriva något med ju...............................
*i full tankeverksamhet*
(back in 5?)

*vässar pennan*

snart, snart, snart....

har i ärlighetens namn inte bloggat på flera år - vilket då även avslöjar att det var ganska "primitivt" bloggande som gällde... tänkte köra igång här som ett tankeredskap... allt kan hända... vi får allt se hur ofta jag dyker in här för att klottra ner några rader...& hur pass grammatiskt korrekt det då blir

....men det är ju också det som är en del av charmen ;-)


RSS 2.0